Delft Fringe Festival laat je fronsen.

Doet het graag nét even anders. Dus precies op het moment dat je denkt dat je het doorhebt… Voila, weer iets nieuws. Dit najaar geeft Delft Fringe Festival de jonge maker Merel Franx de kans om een unieke voorstelling te schrijven voor de historische en karakteristieke locatie: de Sigarenfabriek in Delft.

Delft Fringe Festival Productie — Molten Gold

De Gouden Eeuw: een eeuw van rijkdom, uitvindingen en glorie. De Gouden eeuw: een eeuw van onderdrukking, slavernij en ontheemding. Beschaving en uitbuiting lijken twee uitersten maar zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In Molten Gold belichamen zes dansers de vele gezichten van de Gouden Eeuw.

Met spierkracht, repetitieve fysieke bewegingen en stuwende lichamen breken ze door de glansrijke buitenkant en tonen ze hun ware verhaal. Hoe verhouden we ons 300 jaar later tot deze veelzijdige geschiedenis? Voel je schuld, trots, ontkenning, hoop, pijn? Voel je verwarring, onmacht of helemaal niets? In Molten Gold onderzoekt Merel Franx dit collectieve, veelzijdige ongemak over de Gouden Eeuw en kijkt of we dit ongemak kunnen omsmelten.

Delft Fringe Festival trapt het culturele seizoen af met een geweldige early bird kortingsactie. Je profiteert tot en met 10 september van 50% korting op ieder ticket voor ‘Molten Gold’.

De Delft Fringe Festival Productie ‘Molten Gold’ is tussen 18 — 27 oktober exclusief te zien in de Sigarenfabriek in Delft en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Delft en Fonds 1818.