Het Delft Fringe Festival zoekt een nieuwe generatie opkomende podiumkunstenaars

Voor de negende festivaleditie is het Delft Fringe Festival op zoek naar een nieuwe generatie, opkomende podiumkunstenaars. Tijdens het twaalfdaagse podiumkunstenfestival toont het Delft Fringe Festival de grote diversiteit en verscheidenheid aan theater-, muziek- en dansmakers. Het Delft Fringe Festival roept ambitieuze makers op om zich aan te melden voor de komende festivaleditie. De inschrijfperiode start vandaag en loopt tot en met 30 november 2018.

Ambitieus talent
Het Delft Fringe Festival is inmiddels uitgegroeid tot een bekende naam onder Nederlandse theatermakers. We zien dat steeds meer ambitieus talent ons weet te vinden, vertelt Roel Funcken (directeur van het Delft Fringe Festival). Fringe betekent rafelrand en wij zijn op zoek naar theatermakers die zich aan de randen van de professionele podiumkunsten bevinden. Bij de programmering wordt op veel zaken gelet: eigenheid, zeggingskracht en prikkelende concepten zijn belangrijk. Alle genres die onder de podiumkunsten vallen, komen daarbij in aanmerking om geprogrammeerd te worden.

Over Delft Fringe Festival
Van donderdag 30 mei tot en met maandag 10 juni 2019 staat de historische Prinsenstad voor de negende keer in het teken van het Delft Fringe Festival. De spannende combinatie van onverwachte locaties en ambitieus talent maakt het festival een must-see tijdens de zomer. Met ruim 14.000 bezoekers in 2018 is het Delft Fringe Festival de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste en grootste theaterfestivals voor jonge makers. De afgelopen jaren bood het Delft Fringe Festival een springplank aan onder andere De Gestampte Meisjes, SASSY., LUDIQUE, HUN, Kirsten van Teijn, Rogier Pelgrim, Matroesjka, Chronos en Kiki Schippers.

Informatie en inschrijven
Alle informatie over deelname aan het Delft Fringe Festival 2019 en het inschrijfformulier zijn te verkrijgen op de website van Delft Fringe Festival: www.delftfringefestival.nl