Genomineerden voor Delft Chamber Music Award 2018 bekend

Tijdens het Delft Fringe Festival wordt voor het eerst de Delft Chamber Music Festival Award uitgereikt. De winnaar van de prijs mag optreden tijdens het Delft Chamber Music Festival.

Genomineerd voor deze award zijn:

Sassy met hun voorstelling De Eeuwige Bruidsmeisjes. De voorstelling bevat diverse solos en duetten uit verschillende tijd- en stijlperioden uit het klassieke (opera-) repertoire: van Mozart tot Wagner en van Gluck tot Saint-Saëns. Bovendien bevat de voorstelling een zelf-gecomponeerd duet over, wie kent het niet: Tinder!

V I E R een jong acappella groep bestaande uit Lisa van Arend, Koosje Sekrève, Tom Verburg en Michiel Barendse. Hun passie voor samen zingen is ontstaan op de afdeling docent muziek van het conservatorium van Den Haag. Omdat hun stemmen zo goed bleken te mengen besloten ze verder te gaan als V I E R. Ze zingen o.a. eigen arrangementen waarvoor zij samen werken met arrangeurs als Paul van Maaswinkel, Jannum Kruidhof en Tim Quak. Het repertoire is breed, van klassiek tot jazz en van kleinkunst tot volksmuziek.

DOT Quartet is een fris een veelzijdig strijkkwartet uit Rotterdam. Ze combineren de rijke klassieke traditie met hedendaagse stijlen en nieuwe technieken tot een unieke luisterervaring. In hun muziek is bijvoorbeeld jazz en wereldmuziek te horen, maar ook invloeden van rock en funk. Gustavo (Argentinië,), Chris (Griekenland), Isaac (België) en Iván (Spanje) spelen niet alleen bestaande stukken en arrangementen, maar componeren ook allen speciaal repertoire voor het kwartet met zijn vier eigenzinnige karakters. De leden van het kwartet, elk met een geheel verschillende muzikale achtergrond, zijn immers de 4 stukken van de DOT-puzzel die op het podium naadloos in elkaar valt.

Het Agathe Ensemble bestaat uit een internationale groep professionele musici. Deze talentvolle jonge strijkers zijn opgeleid tot het hoogste niveau. Hun passie voor kamermuziek willen ze met elkaar en met anderen delen. Hun klassieke repertoire is zeer uitgebreid. Veel van deze prachtige kamermuziek wordt maar zelden live uitgevoerd vanwege de uitzonderlijke bezettingen die daarvoor nodig zijn. Het Agathe Ensemble brengt alle soorten klassieke kamermuziek uit in verschillende bezettingen: van duos, trios… tot sextets en octets!

De Delft Chamber Music Festival Award wordt op 10 juni uitgereikt.