Vrijwilligers van Delft Fringe Festival hebben een streepje voor.

Festivalmedewerkers.

Het Delft Fringe Festival kan niet zonder de hulp van festivalvrijwilligers. Elk jaar helpen bijna 100 vrijwilligers mee om het festival tot een succes te maken! Voor de komende editie zoeken wij daarbij nog versterking van het team. Zowel tijdens het festival als in de voorbereiding is er veel werk te doen. Maak het festival mee als publieksmedewerker, kassamedewerker, bouwploeg of vliegende keep. Lees hieronder over de verschillende functies en meld je aan via het aanmeldformulier!

Wat verwachten wij van jou?

Als vrijwilliger ben je het visitekaartje van het festival. Je bent hét aanspreekpunt voor het festivalpubliek. Daarom verwachten we dat je representatief bent. Ook vragen we je om minimaal 3 diensten te werken, zodat je het festival goed kent. Met 3 diensten krijg je ook meteen een passe-partout waarmee je gratis naar alle voorstellingen kunt!

Wat kan je van ons verwachten?

Festivalvrijwilligers zijn onmisbaar voor ons festival, dus natuurlijk maken wij het zo leuk en aangenaam mogelijk. Zoals gezegd ontvang je, als je minimaal 3 diensten draait, een passe-partout waarmee je naar alle voorstellingen kan! Ook krijg je het officiële festival t-shirt en krijg je wat te eten en te drinken mee, voordat jouw dienst begint. Dankzij de vrijwilligersovereenkomst ben je verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de gemeente Delft. Ook ben je meteen aangemeld voor Club Delft Vrijwilligers, die elk kwartaal een gratis vrijwilligersworkshop aanbieden. Natuurlijk hebben we tijdens een goed feest, én een legendarische karaoke, om met elkaar te dansen.

Bovenal is het heel leuk om bij het festival te werken én krijg je een unieke kijk achter de schermen.

De vrijwilligersfuncties

Publieksbegeleiders (vol)

Als publieksbegeleider ben je de gastheer of -vrouw bij de voorstelling op locatie. Je ontvangt de artiest die op de locatie gaat optreden en bij aanvang van de voorstelling controleer je de festivalbandjes en verkoop je festivalmunten op locatie. Als visitekaartje van het festival ben je representatief en gastvrij.

Het is een afwisselende taak. Elke dienst kan je op een andere locatie staan en werk je samen met andere artiesten. Je staat in direct contact met het publiek.

Extra benodigdheden:

 • Training publieksbegeleider tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten.
 • Met een smartphone kunnen werken.
 • Flexibiliteit.
 • Publieksbegeleiders

Kassamedewerkers

Als kassamedewerker werk je op de markt of in het festivalhart, het Rietveld Theater. Je verkoopt festivalbandjes en festivalmunten. Het publiek komt bij jou voor informatie over het festival en voor voorstellingstips. Aan het einde van je dienst help je bij het tellen van de kassa.

Je bevindt je in het hart van het festival en je hebt veel contact met het publiek. Je werkt met een gezellig team en weet precies wat de populaire voorstellingen zijn, waar je natuurlijk zelf ook heen kan.

Extra benodigdheden:

 • Training kassamedewerker tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten.
 • Rekenkundig inzicht.
 • Op de hoogte zijn van het programma en de voorstellingen.

Allround festivalmedewerker

Wanneer een publieksbegeleider of kassamedewerker plotseling wegvalt kan jij direct inspringen, maar je bent er ook niet vies van om snel op de fiets te springen om extra munten of een bank naar een locatie te brengen. Kortom, jij staat dichtbij de vrijwilligerscoördinator en de organisatie om in te springen waar nodig en je hebt kennis van alle functies.

Het is de meest afwisselende functie. Je bent flexibel en je vindt het leuk om verschillende taken uit te voeren. Je bent representatief en gastvrij en je houdt van aanpakken!

Extra benodigdheden:

 • Training kassamedewerker en publieksbegeleider tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten.
 • Met een smartphone kunnen werken.

Productiemedewerker

Tijdens de op- en afbouw van het festival moeten de locaties en de stad aangekleed worden. Door de stad worden informatieborden opgehangen, bierbanken naar locaties gebracht en flyers verspreid. Er is in de opbouw en in de afbouw zowel fysiek zwaarder als lichter werk te doen. Tijdens het festival wordt dagelijks de kassa op de markt op- en afgebouwd en soms moeten er ook locaties worden omgebouwd. In aanloop naar het festival zijn er ook klussen die op het Delft Fringe Festival Kantoor gedaan moeten worden.

In deze functie ondersteun je de organisatie en zorg je dat alles klaarstaat voor de bezoekers en de locaties. Je komt op veel verschillende plekken en je ziet hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Extra benodigdheden:

 • Een korte briefing tijdens een van de vrijwilligersbijeenkomsten.
 • Een rijbewijs kan handig zijn, maar is niet noodzakelijk.