fbpx

Enjoy the Delft Fringe Festival in a unique way.

Program.

6 April 2019
20:30
Rietveld Theater
Delft
Tickets
€ 15.00

De achtste editie van het Delft Fringe Festival wordt op donderdag 31 mei 2018 feestelijk geopend in het Rietveld Theater. Laat je tijdens deze avond verrassen door een gevarieerd programma van drie spraakmakende en veelbelovende voorstellingen.

DEZE VOORSTELLINGEN GAAN HELAAS NIET DOOR. De muren van een Molen Deze voorstelling neemt je…

Huizen bouwen, opera’s zingen en noten blazen. Ik ben een ding. Ik kan nog meer dingen. En soms ben ik tevreden.

Donderslag en bliksemschicht! Het einde van een zelf geconstrueerde nepwereld. Een pluizig wezen komt neergedaald... Christiaan Mariman en Michelle Peters dompelen u onder in een futuristisch sprookje waarin horror en humor hand in hand gaan. Voor iedereen vanaf 12 jaar.

KOOSJE & NINA zijn een two-woman-band die met zang, toetsen en loopstation eigen composities ten gehore brengen. Meerstemmigheid, beatboxing, improvisatie en publieksparticipatie in de sferen van ‘North Sea Jazz’ zorgen voor een swingende vibe tijdens het Delft Fringe Festival. Mis het niet!

Kiki & Charles duiken in de wereld van psychische stoornissen, snelle diagnoses en het geluk van pillen. Een zoektocht voorzien van een sprookjesachtig rafelrandje. Want waarom is de Grote Boze Wolf eigenlijk zo boos en moet ‘ie daar dan niet eens een keer met iemand over praten?

DOT Quartet sleurt u mee naar zijn eclectische wereld met een brede variëteit aan stijlen en invloeden. U hoort 4 unieke muzikanten met verschillende achtergronden, die samensmelten tot 1 geheel. Met hun onvoorwaardelijke energie toveren ze een glimlach op uw gezicht, en laten ze u de eindeloze mogelijkheden horen van een bezetting met 4 strijkers.

Nomaden gaat over de universele en continue zoektocht van de mens naar het gevoel van thuis. Waar voel jij je thuis en waar mag jij je thuis voelen? Claim jij je eigen plek op of heb jij toestemming nodig van de ander om er te mogen zijn.

Y leeft in een wereld waarin alles mag en alles kan. In twintig minuten neemt ze je mee in haar dagelijkse leven, of is het haar dagelijkse dood? Muziektheater door generatie Y – inclusief instagrammable set en media overload.

Gefeliciteerd! U leeft nog en dat willen we graag met u vieren, dat heeft u wel verdiend. Een avond geheel in teken van u en uw wereldprestatie vol van awards, odes en serotonine! Kosten noch glitters zullen worden gespaard, zodat u niet eens zult merken dat één van ons depressief is. Veel plezier!

In de voorstelling ‘Tweedehands Fiets’ zal Annabel van Casteren met humoristische sketches en rauwe muziek eens even laten zien wat voor ellende Tweedehands Fietsen doormaken.

Een korte experimentele musical geheel uitgevoerd in het donker, met de nodige droge humor en lichteffecten. Het script wordt verkozen boven het spel in en de karakternamen worden hoorbaar gezongen in karakteristieke jingles. De traditionele begrippen binnen het theater worden op een droge en cynische manier omgedraaid en omver geworpen.

Is alles naar mens? Ik ga over 10 minuten naar de film, kan ik nog een…

Een voorstelling vol oprechte, gelogen, rake en grappige Nederlandse theaterliedjes op een harp. Allemaal gezongen, geschreven en gespeeld door één iemand, alleen. In 2017 won Sanne de jury- en publieksprijs op het Utrechts Kleinkunst Festival.

We dragen allemaal een masker wat ons beschermt tegen de mensen om ons heen, maar ook voor onze eigen naakte waarheid. We betalen een hoge prijs voor het onderhoud van dit masker, namelijk de vrijheid die nodig is om onszelf te kunnen ontdekken. Deze voorstelling is geïnspireerd op het gedicht The Madman van Kahlil Gibran.

Op spectaculaire fysieke wijze onderzoekt Rake Klappen hoe drie onhandige Wall Street jongens proberen te overleven als zij jaren na ‘de Grote Ramp’ eindelijk hun bunker uit durven te komen. De wereld ligt aan diggelen en ze hebben niets anders dan een schapenvachtje en honger.

Drie danseressen nemen je mee, verleidelijk als nimfen uit een schilderij, naar de Renaissance en barok. Als toeschouwer mag je blik over alle lijnen heen vloeien, in elk rimpeltje verdwijnen en aan elk detail blijven hangen. De thema’s schoonheid, vrouwelijkheid en absurdisme versmelten tot een voorstelling die je aanzet tot nadenken en je ook wel zal laten lachen.

Geschreven op 31-jarige leeftijd was dit werk voor Brahms een manier om afstand te nemen van een onmogelijke liefdesrelatie. Hier schuilt de naam van zijn geliefde achter het thema op de noten A-G-A-(T)H-E, alsof Brahms de naam van zijn geliefde van de daken wilde schreeuwen.

Terug op het Delft Fringe Festival met een nieuwe liedjesvoorstelling! Over darmbacteriën, dronkenschap, India en de dood, Annemarie Brijder zingt opgewekt over alles wat ze niet snapt. In het Nederlands en Frans en met begeleiding van virtuoze jazz/folk violiste Karin van Kooten.

Barbara Willemsen vertelt in een intieme setting over haar zoektocht naar haar Nigeriaanse vader die in Amerika een beroemd percussionist blijkt te zijn. Hij speelde onder andere met Stevie Wonder, Osibisa band, Fela Kuti en The Rolling Stones.

Aanstekelijke kleinkunstpop - Met Van Bezemwijk verwacht je het onverwachte - voor de liefhebbers van goed geschreven Nederpop.

Vorig jaar speelden Marij & Kornelis al een klein voorproefje van ‘Wrijving’. Dit jaar nóg meer wrijving met nieuwe liedjes en nieuwe verhalen. Een muzikaal cabaretprogramma vol humor, ontroering maar vooral een feest van herkenning. De input van een man en van een vrouw, leidt dat tot inspirerende inzichten, mooie momenten of toch vooral tot nog meer wrijving?

‘Dan liever de lucht in’ is een voorstelling over lucht in de breedste zin van het woord. Van een hoofdelijke verstikking tot een letterlijke verademing. Van een burn-out tot een zuchtje wind. Over adem en hoe adem verbindt. Ga uit je hoofd, kom in je lijf!

Een fysieke humoristische voorstelling waarin de man centraal staat. Een energieke voorstelling waarin wordt geschuurd, getwerkt, gegleden en gework-out. Een voorstelling over de ideale man, verwachtingen in een relatie, het gedrag van de man, maar ook de single vrouwen zonder man.

Buro Nieuw Perspectief werkt met de ontelbare mogelijkheden van een locatie. Met muzikanten en dansers vertalen ze dit naar een verwonderende performance in de oude Sigarenfabriek.

Muziek en een stem die je vertrouwt. Een oefening in loslaten of juist niet? Stefanie Huysmans en Hester -1 begeleiden je door een duistere meditatiesessie. Neem plaats en volg de stem.

De hele tragedie in een veelzijdige muziektheatersolo. Kwetsbaar en intiem. Brutaal en eigenzinnig.

Een dynamische onemanshow van zelf gecomponeerde muziek vertaald in choreografie, zang, theater en visuals die het publiek welkom heten in “The Rabbit Hole”.

In een spannend duet op het snijvlak van dans en circus verkennen twee mannen de grenzen van hun vriendschap. Ze laten ons de verschillen van hun karakter proeven en delen hun verbondenheid met ons, maar tot hoe ver kunnen ze elkaar écht vertrouwen. De aanwezigheid van zes vlijmscherpe messen zet hun vriendschap op spel.

Een unieke eenheid van muziek en verhaal. Liedjes over liefde, eenzaamheid of heimwee worden afgewisseld met intrigerende reisverhalen. Adembenemend en meeslepend tot de laatste minuut.

‘Ans Komt Langs’ is een hartverwarmende, ontwapenende en tragikomische voorstelling op de vierkante meter en staat symbool voor de kwetsbaren in de maatschappij.

Een tragikomische voorstelling die op zoek gaat naar de al dan niet aanwezige gevolgen van het digitale bestaan.

Wegdrijvende liefdes, eindeloos beukende golven, onontdekte oceanen, en een duik, op goed geluk. ‘The Blue’, een kleurrijke, ontwapenende Engelstalige muziekvoorstelling van Helena Hulsman (jazz vocalist en mariene bioloog) en Tze Toh (bekroond jazz pianist en componist, speciaal over uit Singapore). Laat je door Hulsman & Toh onder water trekken!

Leemhuis en Vermeulen hebben elkaar leren kennen op de slagersvakschool te Coevorden alwaar ze als vegetariërs al vroeg te maken kregen met een uitzonderingspositie. Onzin voor gevorderden, droogkomisch absurdisme.

Cabaret waarin de mannen belangrijk doen over kapitalisme, hedonisme, onze hedendaagse moraliteit en zichzelf, in een ietwat cynisch sausje. Dus da ‘is nie mis. Verwacht een mozaïek van speelse absurditeit, een ontwapenende chemie, integere liederen en ongemakkelijk rake vertellingen. Ambachtelijk cabaret dat weet te verontrusten.

Saxofoniste en theatermaakster Aubrey Snell speelt samen met pianiste Lineke Lever een spannend en ontroerend sprookje over échte vriendschap. Een muzikale voorstelling die klinkt als een nachtegaal. Als Arte Duo spelen zij al 17 jaar samen en spelen zij veel concerten en muziektheatervoorstellingen.

Een voorstelling die je op een verrassende, speelse en herkenbare manier meeneemt in de wereld van etiquette en de ongemakken die daarbij komen kijken. ‘Hoe hoort het eigenlijk?’ is een handleiding over ‘hoe je te gedragen in diverse situaties’ waar je de rest van je leven op terug kan vallen.

Een breekbare en poëtische dansvoorstelling. Een beestje raakt verloren in zijn zoektocht naar liefde en begrip. Hoe hard zal Did.dle.nem moeten vechten om affectie?

Voorstelling waarin alles goed komt aan het eind. Met live-orkest, een hoop special effects en een dansgroep. Voor zover dat lukt in m’n eentje.

‘Vreemde Eend’ is een vrolijke energieke voorstelling over pesten, anders zijn en jezelf blijven. Twee acteurs, één koffer en heel veel petjes. Een voorstelling voor de hele familie waar iedereen zich kan herkennen, want wie is er nou geen vreemde eend?!

Mondharpvirtuoos en klankkunstenaar. Met behulp van live loops combineert Danibal diverse instrumenten, keelzang, jodelen, een vleugje human beatbox. Experimenteel en ontwapenend.

NOISE is een cinematische dansvoorstelling waar dromen, realiteit en een parallel universum samenkomen in een vervreemding van tijd en ruimte. Een unieke samenwerking van dans, mime en live gespeelde muziek.

Elektronische muziek, fotografie en circus is dialoog. Door een veelvoud aan media te gebruiken, stelt Camille haar rol als (circus)artiest ter discussie.

Wij zijn V I E R, een jonge acapellagroep. Laat je meenemen op ontdekkingsreis door verschillende talen en stijlen op indrukwekkende locaties.

‘Soep van de dag’ is een humoristische familievoorstelling die wordt ge- serveerd aan iedereen vanaf 4 jaar. Billy is een sloddervos. Al het plastic afval gooit hij in een hoek van zijn restaurant. Maar wat gebeurt daar? De Vraat oep komt tot leven en heeft honger! Het wil meer en meer, en dan...

De harde lijnen die we uitzetten, worden ingekleurd met wie wij zijn. Het zoeken naar de balans, in jezelf en in de ander. Een dansvoorstelling waarin tekenen en dans samenkomen.

Lelijke bruidsmeisjesjurken + klassiek repertoire + Tinder = mini-opera over twee jonge vrouwen die op hun eigen manier proberen om te gaan met hun single life. Mozart, Wagner, Brahms; wie zegt dat opera stoffig en oubollig is?

Pieter Jouke is talig, interactief, keihard en goudeerlijk. Houd u vast. En hem. Op Delft Fringe Festival bent u getuige van de eerste try-outs.

Gracias a la Vida. Een ontmoeting met de temperamentvolle, vernieuwende, Chileense zangeres Violeta Parra. Wat dreef haar? Hoe komt het dat zovelen inspiratie vinden in haar werk? Violeta Parra: 1917- 1967. Wij blazen haar nieuw leven in.

Wat begint als een vrijwillige beslissing, ontrafelt en ontspoort al snel, heb je als denkend mens eigenlijk nog wel invloed op je eigen identiteit?

Deze voorstelling is helaas afgelast Perpetuum Ultra ‘Perpetuum Ultra’ is een duet waarin twee dansers…

KLEINE EYOLF ‘een oorverdovende stilte’. Over het kreupele kind Eyolf die door zijn dood iedereen tot stilstand brengt. Moeder achter de gokkast, vader aan het darten en ratten tussen je bitterballen.

Mindillusionist en Acteur Jochem Nooyen (beter bekend als Barteljaap uit Rundfunk) zoekt uit hoe we moeten leven zonder privacy. In interactieve gedachtenlees-experimenten achterhaalt Jochem of jij echt niets te verbergen hebt. Hoe privé zijn jouw gedachten?

Sat 06
Rietveld Theater20:30