Drie verrassend goede korte voorstellingen tijdens Delft Fringe Night #12

Het Delft Fringe Festival start het nieuwe culturele seizoen met Delft Fringe Night #12 in het Rietveld Theater. Op zaterdag 6 oktober 2018 presenteert het festival drie verrassend goede; korte voorstellingen die tijdens het Delft Fringe Festival al hoge ogen scoorde bij het publiek. Tijdens Delft Fringe Night #12 zijn de voorstelling Moedt van Marco Lopes, Wielt het vuur uit van Rake Klappen én een verrassingsact te zien. De liefhebbers van een compleet avondje uit, kunnen voorafgaand aan de voorstelling genieten van een smakelijk driegangendiner in het pop-up restaurant, wat wordt beheerd door Miranda Staak van Vrije Smaken. Kaarten zijn te koop via www.delftfringefestival.nl

De voorstelling Moedt van Marco Lopes
Over Moedt: Is kwetsbaarheid een kracht of juist een zwakte? Hoe stoer is het om echt te falen? En mag dat als man in deze tijd? Hoe zit het met de jonge generatie en het geworstel met hun identiteit? Kan Marco zich nog met hen meten? Waar vindt hij de rust en de moed, om niet te moeten? Veel vragen maar Marco houdt het luchtig, die komt net terug van een retraite weekend en kan voorlopig weer zijn mannetje staan.

Marco Lopes is cabaretier, theatermaker en acteur. Hij studeerde af in 2015 aan de Koningstheateracademie in Den Bosch met zijn voorstelling ‘Saudade’. In 2015 won Marco de juryprijs tijdens het Comedyhuis Comedy Competitie en in 2016 stond hij in de finale van het VARA Leids Cabaret Festival.

De voorstelling Wielt het vuur uit door Rake Klappen
Er was een knal en toen niets… Na ‘de grote ramp’ komen ze hun bunker uit. Wat rook, een appel en een stuk schapenvacht. Voor de rest niets. Alles wat was is verleden tijd. Geen taal, geen eten, geen kleding. Je moet weer overleven op je instinct, op jouw innerlijke oermens. De ietwat dikkige oermannen van Rake Klappen vinden het opnieuw uit in Wielt het vuur uit.

Samen moeten ze een weg vinden om te overleven. Na maanden van zoeken wordt de laatste appel op aarde gevonden. Deze is echter onbereikbaar. De mannen voeren allerlei capriolen uit om deze appel te bemachtigen. Onderweg raken ze afgeleid. Er moet kleding uitgevonden worden, schimmen van het verleden worden ontdekt en verliezen de mannen zichzelf in het heden én het verleden.

Delft Fringe Diner ● Vrije smaken
Maak de Delft Fringe Night #12 compleet en geniet voorafgaand van een heerlijk driegangen diner in het Rietveld Theater. Miranda Staak, bekend van cateringbedrijf Vrije Smaken, combineert wereldse smaken in haar overheerlijke gerechten. Het diner bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert. Voor het diner én de voorstelling betaalt u €38,50.

Delft Fringe Night #12
Zaterdag 6 oktober 2018
Rietveld Theater, Rietveld 49, Delft
Aanvang: 20:30 uur

Entree: € 15,00
Diner incl. entree: €38,50,-

Over Delft Fringe Festival en de Delft Fringe Nights

Het Delft Fringe Festival is de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste en grootste theaterfestivals voor jonge makers in Nederland. Eind mei en begin juni 2019 staat de Prinsenstad voor de negende keer in het teken van dit festival. De spannende combinatie van onverwachte locaties en ambitieus talent maakt het festival een jaarlijkse must-see.

De Delft Fringe Nights bieden een selectie van de beste Delft Fringe Festival-voorstellingen. De voorstellingen die tijdens het festival door het publiek hoog werden gewaardeerd, zijn tijdens het seizoen 2018/2019 verdeeld over vier Delft Fringe Nights.