Drie generaties op het Delft Fringe Festival!

Het Delft Fringe Festival kan niet zonder de hulp van alle vrijwilligers. Elk jaar maken de bijna 100 vrijwilligers het festival weer tot een groot succes. Dit jaar heeft er zich een bijzonder trio aangemeld dat we graag in het zonnetje willen zetten. Namelijk oma Christine (77), moeder Anouschka (46) en dochter Minousch (18). Drie generaties die zich gezamenlijk inzetten voor Delft Fringe!

Deze drie generaties dames zijn dit jaar voor het eerste met z’n drieën vrijwilliger op het Delft Fringe Festival. Vorig jaar was oma Christine samen met haar dochter Anouschka echter al van de partij. Christine had toen namelijk een flyer zien liggen in Theater Zaal 3 in Den Haag waarop stond dat het Delft Fringe Festival op zoek was naar vrijwilligers. Het festival kenden ze al wel als bezoeker, want ook al wonen ze in Den Haag, “Delft is een geweldige stad”, aldus Christine.

Anouschka vertelt “mijn moeder attendeerde me op de vacature voor vrijwilligers bij het festival. Dat vond ik wel een beetje spannend want mijn moeder is natuurlijk al in de 70. Daarom besloot ik om dit samen met haar te doen. Om haar te kunnen ondersteunen”. Christine legt uit hoe het verder ging. “Mijn dochter is handig met computers dus die heeft het allemaal geregeld en ons opgegeven”. Zo kwam het dat Christine vorig jaar in het Rietveld theater achter de kassa zat voor de verkoop van bandjes en munten. “Ik was echt apetrots op haar, ze deed het supergoed!”, straalt Anouschka, die vorig jaar publieksmedewerker was.

De dames houden enorm van de festivalsfeer die heerst in de stad. Dat is ook niet zo gek gezien de achtergrond van Christine die zelf amateur cabaret heeft gedaan. Het parade maken door makers op de Markt vinden ze ook leuk. “Er mag zelfs wel een beetje meer reuring gemaakt worden”, aldus Christine. Vorig jaar had ze bijvoorbeeld zelf haar oude bruidsjurk meegenomen voor de jonge makers Sanne Vleugels en haar toenmalige artistieke partner Astrid Klinkenberg die de voorstelling “Eeuwige Bruidsmeisjes’ speelden. Zo liepen zij in die oude bruidsjurk over de Markt parade te maken. En daar bleef het niet bij, ze wisten zelfs ticketing medewerker Frank over te halen om de jurk aan te trekken voor een rondje over het plein!

Bruidsmeisjes

Dit jaar is ook dochter Minousch vrijwilliger, aangestoken door het enthousiasme van haar moeder en oma gaf ze zich op. Vorig jaar bezocht ze wel al een aantal voorstellingen en was ze echt verrast! “Ik voelde me niet echt de doelgroep van het festival, je bent toch bang dat het een lange zit gaat worden. Maar het is echt hartstikke leuk. Ook voor jongeren zijn er veel voorstellingen met humor”. Zo wil ze deze festivaleditie de voorstelling van Vlamousse nog wel zien. Haar oma kijkt echter meer uit naar de nieuwe voorstelling van Sanne Vleugels.

Tijdens het festival zitten ze met z’n drieën achter de kassa op de Markt. Ze genieten er alledrie van om iedereen tips te geven rondom de voorstellingen en om bezoekers te adviseren over alle speciale festivallocaties in de stad. Zitten ze er volgend jaar weer? Anouschka lacht: “Wellicht dat er volgend jaar nog wel meer familieleden aansluiten!”