Delft Fringe Night #8

In aanloop naar de achtste editie van het Delft Fringe Festival nodigen wij je graag uit voor de Delft Fringe Night #8. Tijdens deze avond kijken we samen vooruit naar de aankomende editie van het festival en laten we ons verrassen door drie spraakmakende en veelbelovende acts.

Delft Fringe Night #8
Zaterdag 7 oktober 2017
Aanvang: 20:30 uur
Rietveld Theater, Delft
€12,50


Woody & Cat •
 how we grow
Eigen nummers waarmee Woody & Cat je vertellen over hun levens. Mooie samenzang en begeleiding met verschillende instrumenten, waaronder piano, cello, gitaar, percussie en ukelele. Woody & Cat bestaat uit Anne en Riekje. Ze kennen elkaar pas twee jaar, maar spelen en zingen samen alsof ze nooit anders deden. In april 2017 verscheen hun debuutalbum How we grow.

De Dochters • Vaders
Onze vader. Een man die wij al ons hele leven kennen, maar waarvan wij eigenlijk veel niet weten. Alle drie hebben we op onze eigen manier iets met hem ’uit te vechten’. Het is tijd om de stilte te doorbreken. “Ik kwam op een punt waarop ik erachter kwam dat ik totaal los gekomen ben van mijn opvoeding. Ik sta nu op mezelf, woon op mezelf, werk voor mijn eigen inkomen. Ik ben totaal onafhankelijk geworden. Volwassen. Maar waar kom ik dan eigenlijk vandaan? Dat maakte dat ik gefascineerd raakte met de oppervlakkige relatie die ik met mijn vader heb.”

Pauline ten Böhmer • Edda
Een muzikale ontmoeting met een vrouw, Edda, die gevangen zat in Oost-Berlijn. Hoe ontsnapte zij aan een systeem dat waterdicht leek te zijn en kan je je menszijn bewaren terwijl je als een beest wordt behandeld?“Berlijn is mijn lievelingsstad. Ik ontmoet er mooie mensen. Eén van deze mensen heet Edda. Na het horen van haar verhaal kon ik niet anders dan er een stuk over maken. Het verhaal van een vrouw die na onterecht gevangenschap het stasiregime ontvluchtte. Zelf wist ik nog weinig van dit stasi verleden bij onze oosterburen, maar nu wilde ik er alles over weten. Hoe ontsnapte zij aan een systeem dat waterdicht leek te zijn? Hoe bewaar je je menszijn terwijl je als een beest wordt behandeld? Is je ego je laatste redmiddel als je tot nummer wordt gereduceerd?”