Delft Fringe Night #13

Tijdens Delft Fringe Night #13 geniet je van een avondvullend programma van drie korte voorstellingen die de afgelopen festivaleditie hoge ogen scoorde bij het publiek. Een verrassende avond met drie voorstellingen door Sophie Stravens, Isabella Chapel en Siebe Palmen!

Delft Fringe Night #13
Zaterdag 19 januari 2019
Aanvang: 20:30 uur
Rietveld Theater, Delft
€15,00

Sophie Stravens • Antigone
“Natuurlijk wil ik niet dood! Maar waarom mag ik niet rouwen om Polyneikes en hem een waardig afscheid geven?” Antigone vertelt het eeuwenoude verhaal over het meisje dat voor de moeilijkste keuze van haar leven staat. Oog in oog met de dood vecht zij met haar geweten, met goed en fout, met haar koning en vooral met zichzelf. Waarom kan zij zich niet neerleggen bij wat haar wordt opgelegd?

Stravens doorbreekt in haar Antigone de grenzen van het repertoiretoneel, muziektheater en cabaret en brengt een toegankelijke, maar meeslepende muziektheatervoorstelling. Brutaal en eigenzinnig. Kwetsbaar en muzikaal. Persoonlijk, intiem en zonder opsmuk. Binnen onafzienbare tijd confronteert zij ons met de vraag die we allemaal zouden stellen… een vraag die actueler blijkt dan ooit.

Isabella Chapel • Ans Komt Langs
Ans is eind veertig en van eenvoudige komaf. Ze is geboren in Utrecht, maar heeft haar geboortestad verlaten toen ze op 15-jarige leeftijd tijdens een bezoek aan De Pier van Scheveningen verliefd werd op haar huidige man Ko. Hoewel ze al ruim dertig jaar in Den Haag woont is haar Utrechtse afkomst nog altijd te horen. Doordat ze vroegtijdig de MULO verliet heeft ze niet veel scholing gehad. Voor haar is dat echter van ondergeschikt belang. Ze verdient haar brood met schoonmaken en is daar trots op. Niet alleen bij mensen thuis maar ook in bedrijfspanden.

Siebe Palmen • Is alles naar mens?
Is alles naar mens? Ik ga over 10 minuten naar de film, kan ik nog een hapje eten? Ik heb 3 minuten geleden een cappuccino besteld, is die wel goed doorgekomen? Wat is het verrassingsmenu? In de horeca komt het slechtste, maar ook het beste in de mens naar boven. Gasten vertikken om in volzinnen te praten of vergeten dat mensen soms fouten maken. Het personeel vergeet op zijn beurt dat een gast ook gewoon een slechte dag kan hebben. Wanneer er zeven luidruchtige en onbeschofte mannen het café binnenkomen, lijkt het weer mis te gaan. Of zit er meer verscholen achter het gedrag van deze mannen?

Pop-up-restaurant Vrije Smaken
Maak de Delft Fringe Night #13 compleet en geniet voorafgaand van een heerlijk driegangendiner in het Rietveld Theater. Miranda Staak, cateringbedrijf Vrije Smaken, combineert wereldse smaken in haar overheerlijke gerechten. Het diner bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert en je kunt om 18.30 uur aan tafel. Je betaalt voor het diner en de voorstelling € 38,50.