Delft Fringe Night #12

Tijdens Delft Fringe Night #12 geniet je van een avondvullend programma van drie korte voorstellingen die de afgelopen festivaleditie hoge ogen scoorde bij het publiek. Een verrassende avond met drie voorstellingen door Marco Lopes, Rake Klappen en Sanne Schuhmacher!

Delft Fringe Night #12
Zaterdag 6 oktober 2018
Aanvang: 20:30 uur
Rietveld Theater, Delft
€15,00

Marco Lopes • Moedt
Over Moedt: Is kwetsbaarheid een kracht of juist een zwakte? Hoe stoer is het om echt te falen? En mag dat als man in deze tijd? Hoe zit het met de jonge generatie en het geworstel met hun identiteit? Kan Marco zich nog met hen meten? Waar vindt hij de rust en de moed, om niet te moeten? Veel vragen maar Marco houdt het luchtig, die komt net terug van een retraite weekend en kan voorlopig weer zijn mannetje staan.

Marco Lopes is cabaretier, theatermaker en acteur. Hij studeerde af in 2015 aan de Koningstheateracademie in Den Bosch met zijn voorstelling ‘Saudade’. In 2015 won Marco de juryprijs tijdens het Comedyhuis Comedy Competitie en in 2016 stond hij in de finale van het VARA Leids Cabaret Festival.

Rake Klappen • Wielt het vuur uit
Er was een knal en toen niets…
Na ‘de grote ramp’ komen ze hun bunker uit. Wat rook, een appel en een stuk schapenvacht. Voor de rest niets. Alles wat was is verleden tijd. Geen taal, geen eten, geen kleding. Je moet weer overleven op je instinct, op jouw innerlijke oermens. De ietwat dikkige oermannen van Rake Klappen vinden het opnieuw uit in Wielt het vuur uit.

Samen moeten ze een weg vinden om te overleven. Na maanden van zoeken wordt de laatste appel op aarde gevonden. Deze is echter onbereikbaar. De mannen voeren allerlei capriolen uit om deze appel te bemachtigen. Onderweg raken ze afgeleid. Er moet kleding uitgevonden worden, schimmen van het verleden worden ontdekt en verliezen de mannen zichzelf in het heden én het verleden.

Sanne Schuhmacher • Hoe twee mensen in één bed passen
Je kan alleen maar kijken door je eigen ogen. Je kan alleen maar ruiken door je eigen neus. Je kan alleen maar het denken van je eigen hersens horen. Hoe is het dan ooit mogelijk om echt samen te zijn? In ‘Hoe twee mensen in één bed passen’ gaat Sanne op onderzoek uit. Een voorstelling vol aanstekelijke verhalen en nieuwe Nederlandse theaterliedjes op een harp. Voor alle alleenslapers, samenslapers en twijfelaars.

Sanne schrijft voor theater, zingt kleinkunst en speelt harp. Ze studeerde aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU en aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Ze schreef toneelteksten voor o.a. BonteHond, de Toneelmakerij, Het Concertgebouw en de Nationale Opera. In 2017 won ze met haar liedjesprogramma de jury- en publieksprijs op het Utrechts Kleinkunst Festival.

Pop-up-restaurant Vrije Smaken
Maak de Delft Fringe Night #12 compleet en geniet voorafgaand van een heerlijk driegangendiner in het Rietveld Theater. Miranda Staak, cateringbedrijf Vrije Smaken, combineert wereldse smaken in haar overheerlijke gerechten. Het diner bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert en je kunt om 18.30 uur aan tafel. Je betaalt voor het diner en de voorstelling € 38,50.