Delft Fringe Festival lanceert cultureel Delfts vrijwilligersnetwerk

In samenwerking met het Rietveld Theater, Delft Chamber Music Festival, Bachkoor Holland en Club Delft

Op zaterdag 13 mei 2018 lanceert het Delft Fringe Festival in samenwerking met het Rietveld Theater, Delft Chamber Music Festival, Bachkoor Holland en Club Delft een nieuw cultureel Delfts vrijwilligersnetwerk. Vrijwilligers die actief zijn binnen de Delftse culturele sector kunnen zich kosteloos aansluiten bij Club Delft Vrijwilligers. Dit nieuwe netwerk biedt vrijwilligers de mogelijkheid om culturele organisaties te ontmoeten, in contact te komen met andere vrijwilligers en inspirerende workshops te volgen.

Club Delft Vrijwilligers wordt feestelijk gelanceerd met een gratis toegankelijke workshop over Gastvrijheid: hoe ontvang en behandel je vervelende bezoekers? Een workshop die gaat over het hebben van plezier in je werk, omgaan met klachten en het herkennen van verschillend gefrustreerd en agressief gedrag. De workshop wordt verzorgd door Stichting KEES, die in opdracht van de vijf organiserende partners, de komende maanden nog een drietal andere workshops verzorgt, waaronder EHBO voor festivalvrijwilligers, Techniek voor vrijwilligers en Gastvrijheid (hostmanship). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.clubdelft.nl/vrijwilligers of contact opnemen met Mara Liza de Bakker via maraliza@delftfringefestival.nl.

Het initiatief
De culturele sector in Delft bruist. Met talloze festivals, theaters en musea is er in Delft altijd wel iets te beleven. De meeste culturele organisaties en evenementen kunnen niet bestaan zonder de hulp van vrijwilligers.

Het initiatief van een cultureel Delfts vrijwilligersnetwerk is bedacht door Roel Funcken, directeur van het Delft Fringe Festival: “Jaarlijks werkt een grote groep vrijwilligers aan de realisatie van het Delft Fringe Festival, een fantastische prestatie die voor het festival van groot belang is. We weten dat we een groep enthousiaste mensen bereiken, die na afloop van het festival graag betrokken willen blijven van de culturele activiteiten in Delft. We hebben eerder gezien dat festivalvrijwilligers aan de slag gaan bij onder andere het Rietveld Theater.

Met de partners van de Club Delft Vrijwilligers willen we de culturele vrijwilligers een plek bieden waar ze elkaar kunnen ontmoeten, op de hoogte kunnen blijven van de culturele activiteiten en waar ze inspirerende workshops kunnen volgen. Club Delft Vrijwilligers is er om de vrijwilligers te bedanken en te ondersteunen bij hun werkzaamheden.”

Over Club Delft Vrijwilligers

Club Delft Vrijwilligers is een initiatief van Delft Fringe Festival en wordt vormgegeven in samenwerking met het Rietveld Theater, Delft Chamber Music Festival, Bachkoor Holland en Club Delft. Dit initiatief wordt mede-mogelijk gemaakt door Gemeente Delft.