★★★ EXTRA LATE NIGHT SPECIAL ★★★

DONDERDAG 8 JUNI – 23:30 UUR @ RIETVELD THEATER

In dit unieke theaterconcert doorbreekt LUDIQUE! de waan van de dag en nemen de heren je mee op een muzikale reis door hun wonderlijke wereld, van DIETRICH tot PIAF, van BROADWAY naar BERLIJN!

Na het winnen van de publieksprijs tijdens het Delft Fringe Festival in 2016 en de internationale tour met hun alom gelauwerde voorstelling ZARAH, Zonde van de Liefde keert LUDIQUE! met veel trots terug naar Delft! In From BERLIN with Love nemen de heren u op onnavolgbare wijze mee op een persoonlijke reis door hun wonderlijke wereld, van DIETRICH tot PIAF, van BROADWAY naar BERLIJN! Met uit het leven gegrepen liederen, afgewisseld door luisterrijke anekdotes, doorbreken zij de waan van de dag en verbinden zij moeiteloos schijnbare tegenstellingen in een uniek theaterconcert waarin u verrassend veel herkenning zult ervaren.

LUDIQUE! bestaat uit twee theatermakers die hun krachten en hun bonte verzameling aan bijzondere eigenaardigheden bundelen. Zij weten zich door middel van hun androgyne verschijningen en eigenzinnige manier van theatermaken te onderscheiden. Hun theaterstijl is een combinatie van modern muziektheater, opera en het cabaret zoals dat uit het Berlijn van de jaren ’30, in een mix met invloeden uit de burlesque en de hedendaagse musical. De voorstellingen spelen zich ook vaak af op bijzondere, onverwachte locaties waarmee ze hun publiek doen verrassen en ook stof tot nadenken meegeven. Dit alles maakt de optredens van LUDIQUE! tot een unieke totaalbeleving. Zo gingen hun eerste twee producties BEZIELD (AmsFringeAward) en VILEIN in première tijdens het Amsterdam Fringe Festival van 2010 en 2011, wonnen zij met hun internationaal gelauwerde voorstelling ZARAH de publieksprijs tijdens het Delft Fringe Festival 2016 en waren zij onderdeel van theaterfestivals zoals Cultura Nova, Sonbeek Theater Avenue en Avenue Panache. Daarnaast presenteerden zij op theatrale wijze diverse evenementen, met als jaarlijks terugkerend hoogtepunt het buitenpodium van de Stichting Grey Pride aan de Oudezijdsvoorburgwal tijdens de Amsterdam Gay Pride. De heren van LUDIQUE! staan niet altijd alleen op het podium, ook hebben zijn in de afgelopen jaren mogen samenwerken met grootheden als Liesbeth List, Heddy Lester, Frank Affolter, Richenel, Frank Sanders en Joke de Kruijf. Ook hebben zij een unieke verbondenheid met Patty Trossèl (La Pat) en Maxime Duvall, met wie zij reeds op meerdere vlakken een samenwerking bijzondere samenwerking mochten aangaan.